RSS
Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα της Κινηματογραφικής Ομάδας Κορθίου Άνδρου.

Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2010

Προβολή της ταινίας CRASH την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Bραβείο  Οσκαρ Καλύτερης ταινίας 2006
Δραματική – Κοινωνική - Αστυνομική  Εγκλήματος & Μυστηρίου

Σκηνοθεσία: Πολ Χάγκις 
Σενάριο: Πολ Χάγκις  (Million Dollar Baby)
Πρωταγωνιστές: Σάντρα Μπούλοκ (Miss Congeniality 2, 28 Days, Gun Shy, Speed)
Ματ Ντίλον (City of Ghosts, There’s something about Mary,Wild Things, Singles)
Nτον Τσίντλ (Ocean’s Twelve, After The Sunset, Hotel Rwanda, The Assassination of Richard Nixon, Traffic)    Μπρένταν Φρέιζερ (The Quiet American, The Mummy Returns) Θάντι Νιούτον (The Cronicles of Riddick, Beloved, Interview with a Vampire) Γουίλιαμ Φίχτνερ (Pearl Harbor, Armageddon, Contact, Heat)
Μουσική: Μαρκ Άϊσαμ (Spartan, Moonlight Mile, The Cooler, Miracle)

Διάρκεια: 113΄    

Site: http://www.crashfilm.com/

Στην πόλη των Αγγέλων τίποτε δεν είναι άσπρο – μαύρο.
Η ταινία “Crash” αποτελεί το σκηνοθετικό ντεμπούτο του βραβευμένου με Όσκαρ σεναριογράφου και παραγωγού της ταινίας “Million Dollar Baby”, του Καναδού τηλεοπτικού συγγραφέα, παραγωγού και σκηνοθέτη, και δύο φορές βραβευμένου με Emmy, Πολ Χάγκις και διαπραγματεύεται θέματα όπως: ο ρατσισμός και η προκατάληψη, η αιτία και το αποτέλεσμα, το τυχαίο, η τραγωδία. Είναι μια μεταφορά για τις συγκρούσεις μεταξύ αγνώστων στην καθημερινή τους συνύπαρξη. Τοποθετημένη στο σύγχρονο Λος Άντζελες, η ταινία αποτελεί ένα κοινωνικό σχόλιο για την αλληλοσύνδεση της ζωής των ανθρώπων σε μια μεγάλη πόλη.   

Η υπόθεση του “Crash” εστιάζεται γύρω από δύο τροχαία ατυχήματα, ένα βίαιο βανδαλισμό εργασιακού χώρου και ένα ύποπτο δολοφονικό χτύπημα ενός αστυνομικού προς έναν άλλο αστυνομικό, όλα τοποθετημένα πίσω από το σκηνικό ενός ρατσιστικού αστυνομικού τμήματος στο Λος Άντζελες και το δικαστικό σύστημα της πόλης.
Ένας εισαγγελέας και η σύζυγός του. Ένα Πέρσης καταστηματάρχης. Δύο αστυνομικοί ντετέκτιβ, οι οποίοι είναι ταυτόχρονα και εραστές. Ένας Αφρικανο-αμερικανός τηλεοπτικός σκηνοθέτης και η σύζυγός του. Ένα Μεξικανός κλειδαράς. Δύο κλέφτες αυτοκινήτων. Ένας απατεώνας αστυνομικός. Ένα ζευγάρι μεσήλικων από την Κορέα…
Όλοι ζουν στο Λος Άντζελες και κατά τη διάρκεια των επόμενων 36 ωρών, θα συγκρουστούν.
 Η δράση εξελίσσεται μεταξύ των διαφόρων χαρακτήρων, οι ζωές των οποίων συγκρούονται μεταξύ τους με απρόβλεπτους τρόπους, καθώς ο καθένας αντιμετωπίζει το δικό του ηθικό δίλημμα και προσπαθεί να δεχτεί τις συνέπειες των αποφάσεων ή πράξεών τους. Ο κάθε χαρακτήρας θα βιώσει ένα είδος προσωπικής μεταμόρφωσης, καθώς όλες αυτές οι διαφορετικές ιστορίες θα οδηγούνται σ’ ένα κοινό συμπέρασμα, το οποίο είναι εξίσου καθαρτήριο, αλλά και ταυτόχρονα ακαθόριστο.
Αστείο, δυνατό και πάντα απρόβλεπτο, το “Crash” με τόλμη μας θυμίζει τη σημασία της ανεκτικότητας, καθώς τολμάει πέρα από τις χρωματικές διαφορές…και αποκαλύπτει την αλήθεια της συμμετοχής μας στον ανθρωπισμό.

Νομίζεις ότι γνωρίζεις ποιος είσαι, αλλά δεν έχεις ιδέα….!
Notes:
Για το σεναριογράφο – σκηνοθέτη Πολ Χάγκις, η ιδέα του σεναρίου προήλθε από ένα σύνθετο ιστό προσωπικών εμπειριών, φόβων και παρατηρήσεων. Ο Χάγκις έχει υπάρξει θύμα κλοπής του αυτοκινήτου του υπό την απειλή όπλου, καθώς έβγαινε από ένα κατάστημα με βιντεοταινίες στο Λος Άντζελες.

Κριτικές από τον ξένο Τύπο:
«Το “Crash” είναι μια ταινία που σου κόβει την ανάσα, έξυπνη και ζωντανή.
Νομίζω ότι είναι η πιο δυνατή αμερικάνικη ταινία μετά το «Μυστικό Ποτάμι»,
αν και δεν είναι για τους μικρόψυχους».
David Denby, NEW YORKER
«Ο Χάγκις γράφει με τόση αμεσότητα και με τόσο καλό αυτί για τον καθημερινό λόγο, που οι χαρακτήρες φαίνονται αληθινοί και πιθανοί αμέσως μετά τις πρώτες τους ατάκες . Οι ηθοποιοί του είναι δυνατοί.»
   Roger Ebert, CHICAGO SUN - TIMES

«Η καλύτερη ταινία του 2005 μέχρι στιγμής.»
Jackie K. Cooper, JACKIECOOPER.COM
«Που και που χρειάζεσαι μια τέτοια ταινία να δεις»
kit Bowen, HOLLYWOOD.COM
«Εξαιρετικές ερμηνείες και ένα δυνατό, πολυεπίπεδο σενάριο.»
Αngela Baldassarre, SYMPATICO.CA

Βραβεία - Πηγή www.imdb.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου