RSS
Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα της Κινηματογραφικής Ομάδας Κορθίου Άνδρου.

Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2009

Ζωή σαν Τριαντάφυλλο


Προβλήθηκε τη Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

O βίος και η πολιτεία της Εντίθ Πιάφ, μιας από της πιο μεγάλες ερμηνεύτριες στην ιστορία της παγκόσμιας μουσικής. Πολλοί λένε ότι μια μέρα από τη ζωή της Πιάφ, ήταν μια ολόκληρη ζωή ενός κοινού ανθρώπου. Η κάμερα ακολουθεί πιστά κάθε περιστατικό του πολυτάραχου βίου της, από τον έρωτά της με τον Γάλλο μποξέρ Μαρσέλ Σεντάν μέχρι και τα ταξίδια της στη Νέα Υόρκη όπου οι εμφανίσεις της προκάλεσαν το θαυμασμό των πάντων.



Η Μαριόν Κοτιγιάρ κέρδισε τη Χρυσή Σφαίρα για Καλύτερη Γυναικεία Ερμηνεία σε Κωμωδία ή Μιούζικαλ. Για την ερμηνεία της αυτή βραβεύτηκε επίσης με το BAFTA, το Σεζάρ, το Independent Spirit Award και εν τέλει και με το Όσκαρ Καλύτερης Α' Γυναικείας Ερμηνείας. Στην ίδια κατηγορία ήταν υποψήφια και στα Screen Actors Guild Awards.

Το "Ζωή σαν Τριαντάφυλλο" βραβεύτηκε επίσης με το Όσκαρ Μακιγιάζ ενώ ήταν υποψήφιο και στην κατηγορία του Καλύτερων Κουστουμιών. Εκτός από το BAFTA Α' Γυναικείας Ερμηνείας κέρδισε και τα άλλα 3 BAFTA στις κατηγορίες του Μακιγιάζ, της Μουσικής και των Κουστουμιών, ενώ ήταν υποψήφια και για BAFTA Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας, Σκηνικών και Ήχου.

Στα Βραβεία Σεζάρ ήταν υποψήφια σε 11 κατηγορίες και βραβεύτηκε σε 5 κατηγορίες (Α' Γυναικεία Ερμηνεία, Φωτογραφία, Ήχο, Κοστούμια και Σκηνικά).

1 σχόλιο:

Οπτασία... είπε...

Να προβάλετε το "Ημερολόγιο" ή την "Εξιλέωση"...!!!!!Μπράβο για την προσπάθεια!!!

Δημοσίευση σχολίου