RSS
Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα της Κινηματογραφικής Ομάδας Κορθίου Άνδρου.

Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2009

Chocolat


ΣΟΚΟΛΑ

Σε μια μικρή, συντηρητική πόλη της Γαλλίας, το 1959, η Vianne Rocher (Juliette Binoche) με την κόρη της, έρχονται ξαφνικά μία νύχτα με άνεμο…Η Vianne ανοίγει ένα σοκολατοποιείο και ταράζει τα νερά της μικρής κωμόπολης, παρασύροντας τους κατοίκους με τα θεϊκά γλυκά της και θυμίζοντάς τους πώς πρέπει να είναι η ζωή. Όμως αυτό την φέρνει αντιμέτωπη με τον αυταρχικό και θεοσεβούμενο δήμαρχο (Alfred Molina) καθώς και με κάποιους άλλους κατοίκους, οι οποίοι θεωρούν πως η Vianne τους παρασύρει στην ακολασία.
Κάποια στιγμή καταφτάνει στην πόλη μια ομάδα τσιγγάνων, η οποία κατασκηνώνει στις όχθες της λίμνης, χωρίς να ενοχλεί κανέναν. Μαζί με αυτούς έρχεται κι ο Rouk, (Johnny Depp), φέρνοντας μια νέα πνοή στη ζωή της Vianne, που τον ερωτεύεται… Η ξενοφοβία όμως των κατοίκων, θα οδηγήσει σε προβλεπόμενες συμπεριφορές βίας, αλλά στο τέλος η σοκολάτα θα νικήσει!
Γλυκιά σαν παραμύθι και σαν σοκολάτα, αυτή η ταινία, μας προσφέρει μια ωραία ιστορία , με γλυκιές εικόνες και πολύ δυνατή πλοκή. Τα σενάριο είναι ωραία δεμένο και η μουσική πλαισιώνει πολύ όμορφα την ταινία.Ο Lasse Hallstrom, ( Cider House Rules), εκπλήττει άλλη μια φορά ευχάριστα το κοινό, αποσπώντας πολύ καλές ερμηνείες από τους πρωταγωνιστές και 5 υποψηφιότητες για όσκαρ,(δυστυχώς όμως δεν παίρνει κανένα τελικά).
Δείτε το για τον Johnny Depp και την Juliette Binoche που αποτελούν ένα πολύ καλό δίδυμο αλλά και για να θυμηθείτε πως η ευτυχία είναι στα απλά πράγματα!
Σκηνοθέτης : Lasse Hallstrom
Ηθοποιοί : Juliette Binoche, Alfred Molina, Carrie-Ann Moss, Judi Dench, Johnny Depp
Διάρκεια 121 λεπτά , (2000 , ΗΠΑ Αγγλία)

http://www.youtube.com/watch?v=KEzzbBc7Tw4

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου