RSS
Καλώς ήρθατε στην ιστοσελίδα της Κινηματογραφικής Ομάδας Κορθίου Άνδρου.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2009

CRASH


Ο Paul Haggis (In the Valley of Elah), ένας από τους μεγαλύτερους σύγχρονους σεναριογράφους του Hollywood (Million Dollar Baby, Crash, Casino Royale, Quantum of Solace, Letters from Iwo Jima, Flags of our fathers) σε μία από τις πρώτες και σίγουρα την μεγαλύτερη μέχρι ώρας σκηνοθετική του απόπειρα, καταφέρνει να συγκεντρώσει ένα μεγάλο και καλό cast και να δείξει ότι μπορεί να ανταπεξέλθει και στην καρέκλα του σκηνοθέτη.
Στο Crash μας παρουσιάζει την ιστορία ενός τρακαρισμένου τζιπ που συνδέει πολλούς ανθρώπους της πόλης στην οποία έγινε το ατύχημα. Από κάποιους μάυρους κλέφτες, σε ένα ζευγάρι με την γυναίκα φανατική ρατσίστρια, και από κει σε ένα ζευγάρι μαύρων που περνά μία κρίση, και σε αστυνομικούς που προσπαθούνε να εξυχνιάσουν τις διάφορες υποθέσεις που ενώνονται μεταξύ τους μομίζοντας ότι τα δικαιόματά τους είναι ανώτερα από αυτά των πολιτών ανεξαρτήτου χρώματος τους. Το Crash καταφέρνει μέσα σε κάτι λιγότερο από δύο ώρες να κάνει ένα ψυχογράφημα όλων των πρωταγωνιστών του και να δείξει στον θεατή πόσο λάθος είναι για κάποιον να είναι ρατσιστής. Αυτό είναι και που το έκανε να πάρει τελικά και το Όσκαρ καλύτερης ταινίας το 2006 καθώς οι σύγχρονες ταινίες σε ελάχιστες περιπτώσεις καταφέρνον ακόμα και με μεγαλύτερη διάρκεια να μας παρουσιάσουν λίγους χαρακτήρες. Βέβαια όλοι οι χαρακτήρες είχαν ένα μικρό μέρος της πίτας και έτσι μόνο ο Matt Dillon κατάφερε να προταθεί για Oscar στον δεύτερο αντρικό ρόλο.
Αν δεν έχετε δει ακόμη την ταινία δείτε την σε κάθε περιπτωση καθώς μιλάμε για μία από τις καλύτερες ταινίες των τελευταίων χρόνων και σίγουρα από τις καλύτερες ταινίες που επέλεξε να βραβεύσει η ακαδημία. To Crash κέρδισε επίσης και το Oscar καλύτερου σεναρίου αλλά και μοντάζ.

Σκηνοθέτης :  Paul Haggis
Ηθοποιοί :Sandra Bullock, Don Cheadle, Matt Dillon, William Fichtner, Loretta Devine, Brendan Fraser
 Kοινωνική , ΗΠΑ , 2005 Διάρκεια 112 λεπτά

http://www.youtube.com/watch?v=dEQ_ftkpb18

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

θα ηθελα να το δω

Δημοσίευση σχολίου